Quan un tros de terra
esdevé un indret?

Relat de Belles Coses Falses


Exposició comissariada per
Albert Martínez López-Amor
Del 8 de juny a l’1 de setembre de 2013
Centre d’Art Lo Pati, Amposta.

La vida imita l'art molt més que l'art imita la vida. Això prové no només de l'instint imitatiu de la vida sinó del fet que el do conscient de la vida és trobar la seva expressió, i l'art li ofereix certes formes de bellesa per a la realització d'aquesta energia. Aquesta teoria, inèdita fins ara, és extraordinàriament fecunda i dóna una llum completament nova sobre la història de l'art.
D'això es dedueix com a corol·lari que la naturalesa exterior imita també l'art. Els únics efectes que pot mostrar són els que havíem vist ja en poesia o pintura. Aquest és el secret de l'encant de la naturalesa i així mateix l'explicació de la seva debilitat.La revelació final és que la mentida, és a dir, relat de belles coses falses, és el fi mateix de l'Art.
Però crec haver parlat prou. Sortim ara a la terrassa, on "el paó blanc defalleix com un fantasma", mentre l'estrella de la nit "banya de plata el cel gris". En caure la tarda, la naturalesa és d'un efecte meravellosament suggestiu i no manca de bellesa, encara que potser serveixi principalment per il·lustrar cites de poetes.
Vingui! Ja n’hem parlat prou.


Fragment manllevat de l’assaig d’Òscar Wilde “The Decay of Living - La decadència de la mentida-”, extret del dossier de premsa de l’exposició “Relat de Belles Coses Falses: una exposició de paisatges”.


Interpretació de la il·lustració
La Rioja y sus siete valles, d’Ernesto Reiner.

Més routecru


La Móra Morisca

Temps de Terra

TRAVEL CULTURE

         Equip
Contacte
Contractació
Treballa amb nosaltres
Condicions d'us
Política de privacitat
©rreset 2016