Lo Nostre Arròs

Jordi Margalef


El molí de Lo Nostre Arròs és al camí de Panissos, a uns 5 quilòmetres d'Amposta. L'envolten camps d'arròs en plena maduració. A principis de setembre, l'estesa daurada alterna amb tiges i solcs impertorbables d'altres arrossars que ja han assistit al pas dels tractors i les segadores. A aquestes alçades de l'any, el Delta és en plena efervescència; s'executa el "ballet mecànic" del que parlava Josep Maria Espinàs en el seu mític Recorrent tot l'Ebre amb un primitiu Velosolex l'any 1961. Queda encara tot un mes de nervis per endavant. Sempre mirant al cel, perquè les tronades del darrer estiu passin de llarg. En un parell de setmanes, segadores, tolves i tractors acabaran de pentinar el Delta, i, en arribar l'hivern, l'arròs, que tot just ara comença a assecar-se a les eres, podrà ser envasat. Són passades les 8 de la tarda d'un dissabte. No hi ha treva quan l'arròs s'ha de segar; el rellotge no té prou hores. Inimaginable deixar per demà el que es pot segar avui. Prou ho sap en Jordi Margalef, que ens rep tornavís en mà, rera la màquina d'envasar al buit. Tomàs, el seu pare, li allarga el recanvi. En pocs minuts, els paquets de la varietat Carnaroli tornen a circular per la cinta envasadora. I d'allí, al palet. En només unes hores l'arròs que fa només un moment dormia a la sitja serà al plat d'un bon grapat de restaurants del país.


Aquest és el secret de Lo nostre arròs; la proximitat en el servei. "No podem competir en preu, no és la nostra guerra", subratlla en Jordi. "La clau és que el client estigui satisfet amb el que compra; no hi ha alternativa a apostar per la qualitat". Tots els membres de la família Margalef tenen alguna o altra implicació en l'empresa. En poc més de 3 anys, la tenacitat i el treball meticulós els ha permès fins i tot penetrar al mercat anglosaxó.
"Del camp, m'agrada tot", puntualitza. Ara toca segar, i en només unes setmanes caldrà començar a preparar els camps per a la nova campanya. Però també analitzar els rendiments de cada camp, sondejar les tendències dels consumidors i explorar nous mercats. En Jordi agraeix que la seva no sigui una feina monòtona. Aixorejat per un senyal, en Jordi aixeca el cap i mira per la finestra que uneix el despatx amb l'interior del molí. En Tomàs el reclama. En Jordi es disculpa i acudeix a la crida del pare. Tots dos es queden enraonant a l'interior del molí mentre la màquina d'envasar al buit continua treballant. El palet dels paquets de Carnaroli és quasi ple. Al costat del palet hi ha penjat un pòster de la cervesa Marisma, el nou producte de Lo Nostre Arròs. A la foto s'endevinen dues ampolles, plantades, en primer terme. De fons, sense confusió possible, una platja del Delta.
Més routecru


RUTA07. GR92 L'Ampolla-L'ametlla de Mar

ART. Asbel Esteve

TRAVEL CULTURE

         Equip
Contacte
Contractació
Treballa amb nosaltres
Condicions d'us
Política de privacitat
©rreset 2016