Joan Arrufí
Altavins ViticultorsAquesta nit he tingut febra i tot…" es disculpa en Joan Arrufí en baixar del cotxe. Cinc operaris aturen les feines a l'interior de la nau per esperar indicacions. Les obres avancen a bon ritme, i, si no hi ha cap imprevist, al setembre, els raïms recent veremats ja descansaran a les noves instal·lacions. El nou celler d'Altavins s'aixecarà al límit de Batea, quan el poble es fon amb les terrasses de vinyes camí de Vilalba. El rostre d'en Joan Arrufí destil·la il·lusió i confiança. La satisfacció íntima i intransferible de l'emprenedor que ha aixecat maó a maó la seva empresa. En el seu cas, tota una vida dedicada al món del vi. "Quan la feina esdevé passió, se'n pot dir feina?", es demana retòricament.
Des de la terrassa d'Altavins s'ataüllen els camps que circumden Batea. Els carrolls de raïm ja verdegen i puntuen les branques dels ceps. Un any més el cicle es reptèn invariablement, un ritual secular i arrapat a la fesomia de la Terra Alta. Aquest racó de les Terres de l'Ebre, en aquesta època de l'any, fa tot el goig del món.
En Joan Arrufí és al capdavant d'Altavins Viticultors -un dels cellers més distingits de la D.O Terra Alta- des de fa una dècada. "Des de l'any de la creació, hem apostat per l'exportació, i actualment estem a 16 països", subratlla. Tot just fa un any, el seu vi Domus Pensi va obtenir el guardó a millor vi negre -el Best Red Wine Spirit Trophy 2011- al concurs mundial de Brussel·les, competint amb 8.000 vins de 49 països diferents. "Si sortim i ensenyem el que sabem fer… sorprenem!", defensa amb tenacitat en Joan. Esperançat amb el futur -"treballant bé, per força ens n'hem de sortir…"-, celebra que cada cop hi hagi més empreses i petits productors que apostin de debò per les Terres de l'Ebre. "El principal actiu del vi de la Terra Alta rau en les varietats. Un terç de la producció mundial de garnatxa blanca es fa aquí… i aprofitant aquest fet s'ha de crear marca, i vendre cultura i país". La veu greu d'en Joan Arrufñi recorre el petit despatx on ens atèn. La fotografia d'una ampolla d'Ilercavònia, el vi blanc jove d'Altavins, treu el cap a l'altra banda de l'estança.

Joan Arrufí

Joan Arrufí
Més routecru


RUTA 01. Espais de la Batalla de l'ebre

Amposta 1908

TRAVEL CULTURE

         Equip
Contacte
Contractació
Treballa amb nosaltres
Condicions d'us
Política de privacitat
©rreset 2016