RESTAURANT LA BOSCANA
Bellvís

Família, gastronomia i naturalesa.

Per Cinta Benet
Vídeo: Vlad Pop
Edició: Priscila Alegre, Jaume Martínez
Fotografia: Andrei MoldovanEl maître surt a rebre als clients al cotxe. El servei comença. Una cuina plena de vida agafa tot el protagonisme quan els comensals entren a provar els aperitius. Els cuiners s'encarreguen d'explicar cadascuna de les exquisides picades mentre els visitants observen embadalits els plats i la feina de la resta de cuiners. Aquest és només el principi d'una experiència gastronòmica íntima i detallista al restaurant amb una Estrella Michelin situat a Bellvís, La Boscana.


Una habitació a dalt de la cuina del restaurant dels seus pares va ser el detonant de la passió per la cuina de Joel Castanyé, xef de La Boscana. Ara, casa seva segueix estant molt a prop d'una cuina, però aquest cop es tracta de la seva. "Només a la casa petita podríem muntar un restaurant i guanyar una Estrella", aquestes foren les paraules que Castanyé li digué a l'antic propietari de la finca on avui es troba La Boscana.


Els anys passen i els somnis es fan realitat. Una realitat que sovint sembla un somni. Una cuina transversal, avantguardista amb influències del Bulli, de Ferran Adrià, i de tècniques com el nitrogen, la desconstrucció i la impressió 3D. Els records dels canelons de l'àvia, però, són massa forts com per deixar-los escapar. Per això els plats tradicionals també tenen un paper destacat en els tres menús de la casa: menú de la mama Roser, menú germans Castanyé i menú La Boscana. La cuina és el reflex de la terra, de les vivències i dels gustos.


Compenetració, disciplina i llibertat. Aquests atributs defineixen a l'equip del restaurant La Boscana. L'entusiasme per tirar endavant un projecte comú és un punt molt important per a al xef Joel Castanyé, qui dóna vies a l'equip per aportar noves idees. La cuina funciona com un engranatge perfecte. Plat rere plat els cuiners elaboren la seva màgia per sorprendre als comensals.


Uns comensals curiosos que es deixen portar per l'ambient íntim i distès que ofereix l'espai. El servei es mou per les taules de forma ràpida, silenciosa i propera. Amb una mirada còmplice l’equip es comunica. Només amb un moviment d’ulls tots els membres són capaços de saber quin és el següent pas a seguir.


Fer sentir als clients com a casa és molt important. Per això les taules estan rodejades d'un separador de vímet fent l'experiència més privada i única. Robar el cor als visitants és el seu objectiu.


Una cullera, una forquilla i un ganivet. Tres germans. Aquests tres elements formen el logotip de La Boscana. Un símbol amb formes inspirades en tres pilars essencials d'aquest restaurant: la família, la gastronomia i la naturalesa.


El celler té molta importància, quasi tant com la cuina. A la Boscana es trenquen esquemes buscant vins que surtin de la zona de confort, que emocionin amb l'autenticitat de sabors i olors. Els vins han de tenir una història, han d'explicar un relat que els fa ser com són. N’és exemple d’aquest desig de diversitat una ampolla del Líban que es vol incorporar aviat, que forma part d’una bodega que data del 1930 que a pesar de les múltiples guerres d'aquell país ha seguit dempeus i amb ganes de seguir produint. La cura, el rigor i el seu amor pels vins queda palès amb els dos premis Cartavins que han guanyat.


La naturalesa traspassa les parets de vidre del restaurant, ja sigui durant la primavera quan les flors llueixen els seus millors colors, com a l'hivern quan la neu forma petites muntanyes al costat de les taules. Ferro, fusta, vidre i ceràmica. Aquests són els materials emprats per construir el restaurant. Un edifici eco sostenible on el temps s’atura perquè els comensals gaudeixin del millor maridatge de gastronomia i paisatge.

Restaurant la Boscana

joel

Restaurant la Boscana Lleida

lleida gastronomia

Bellvis La Boscana lleida gastronomia

La boscana gastronomia España

la boscana gastronomia lleida

la boscana gastronomia lleida

Més routecru


Tickets Barcelona

Restaurant Can Bosch

TRAVEL CULTURE

         Equip
Contacte
Contractació
Treballa amb nosaltres
Condicions d'us
Política de privacitat
©rreset 2016