Restaurant Emporium estrella Michelin


RESTAURANT EMPÒRIUM
Instantània gastronòmica a la Costa Brava

Per Roman Aixendri
Foto i vídeo: Andrei Moldovan
Muntatge: Priscila Alegre
Instantània 1: (1955)

Salvador Vidal Ayter serveix cafès a una cafeteria acabada d'inaugurar. Pla general amb el senyor Vidal posant davant la càmera i somrient amb un plat a les mans i els comensals mirant-se'l tot murris. La foto té una mica de gra i és en blanc i negre, com els records que tenim d'aquesta època. Una bona postal de Castelló d'Empúries per a un bon inici.


Instantània 2: (1963)

El senyor Vidal fa créixer el seu negoci amb un hotel de 10 habitacions. Pla panoràmic del poble tot centrant-se en l'hotel. L'embrió del que acabarà sent Empòrium es va gestant poc a poc. Els anys 60 són propicis per al turisme, sobretot a la Costa Brava.


Instantània 3: (1988)

Començar des de zero. Més ben dit, repensar i reestructurar tot l'entramat abans creat per adaptar-se als nous temps. Està de moda la música pop de caràcter alegre i les jaquetes de pana. També les muscleres i els pentinats arriscats. És un bon moment per canviar de rumb. Foto aèria del poble on es veu el casc antic tot destacant-ne la façana de la Basílica de Santa Maria.


Instantània 4 (1988, bis)

Elena i Salvador, tercera generació del negoci familiar, decideixen separar els serveis del restaurant i cafeteria dels de l'hotel. Els seus fills, els bessons Màrius i Joan, encara petits, treballen amb els seus pares mentre la resta de nens del poble fan vacances tot l'estiu. Foto a color, pla mig. Es veu a la família posant en un to desenfadat,tal i com ho acabarà sent la seva cuina.Instantànies 5, 6 i 7 (anys 2000)

Màrius i Joan s'incorporen definitivament al negoci familiar. No volen fer altra cosa que ajudar a millorar el llegat de l'Empòrium. Saben que aquesta és la seva casa i que poden aportar la frescor al restaurant que els nous temps demanen. Senzillesa i naturalitat sense perdre de vista el respecte pel passat que els ha portat fins aquí. Experiència que ha passat de generació en generació i que ara es repensada. Aquest és el maridatge natural que proposa la família Jordà-Girò.

L'any 2006 l'hostalatge obté la distinció “hotel gastronòmic”. El valor afegit que li donen al propi hotel i també al restaurant aconsegueix que Empòrium es consolidi com a lloc de referència per al turisme de la Província de Girona. Vídeo amb moviment panoràmic passant d'avis a pares i de pares a fills mirant-se els uns als altres satisfets per la feina ben feta.


Instantània 8 (2014)

Amb l'arribada de la crisi L'Empòrium aposta per canviar de dinàmica. Oferir cuina de qualitat i especialitzada. S'aposta per diferenciar-se, per intentar seduir des de l'esperit genuí. Aquesta proposta sofisticada sense oblidar la cuina de proximitat i la senzillesa els porta a guanyar una Estrella Michelin l'any 2014, que revalidaran any rere any fins l'actualitat. Foto subaquàtica d'una estrella de mar a les aigües de la Costa Brava.


La màgia es manté perquè no es perd l'estil. La frescor de la mar i una proposta desenfadada espera a tot aquell qui vulgui degustar plats que ens portaran a la nostra infància; allí on tot es podia convertir en màgia i allí on res era transcendent.Restaurant Emporium estrella Michelin

Restaurant Castello d'Empuries

Restaurant Emporium Costa Brava estrella Michelin

Restaurant Costa Brava Emporium

Restaurant Emporium Girona Costa Brava
Restaurant Emporium Costa Brava estrella Michelin

Més routecru


Mas del Joncar, temps al temps

A cavall per l'Empordà

TRAVEL CULTURE

         Equip
Contacte
Contractació
Treballa amb nosaltres
Condicions d'us
Política de privacitat
©rreset 2016