Celler Bernaví

Bernaví: l’amor, el vi, la terra

Per Roman Aixendri
Fotografia i Vídeo: Andrei Moldovan
Muntatge: Priscila AlegreVentuno
Dringar és poètic. So de vidre xocant dolçament contra vidre. So propagant-se, perdurant quasi un segon, connectant l’entorn amb les seves ones. So. Antagonisme de la solitud. Espiritualitat transportant tanins. El so és experiència.

Negreita
Textures. Rugositat i amabilitat. Les mans recorrent la terra com ho fan les criatures. Sense por a embrutar-se, connectant amb la naturalesa. Saltant i corrent, sobretot tocant. Tacte com a demostració de l’existència d’un mateix a través del contacte amb l’existència d’allò altre. El tacte és Déu reposant sobre les puntes dels dits.

3D3
Llum del sol i xafogor. Candidesa i certa duresa agraïda. La bellesa és llum del sol projectant ombres de manera capritxosa. Estirar-se al terra, a l’ombra, mentre els núvols corren i el cel passa de blau a vermell, de vermell a lila i d’aquest color a una foscor perforada pels estels. La vista és el racó per on passegen les idees.


Ca’l Bernet
Bombolles. Esferes ascendents que oxigenen i omplen les narius d’olors silvestres, inclús sofisticades. L’olfacte, estigmatitzat a Occident durant l’època medieval per considerar que incitava a desitjos baixos, agafa protagonisme mercès als petits plaers que ens regalen àtoms eteris. L’olfacte és amor abans que aquest arribi.

Notte Bianca
Nit Blanca, el gust per les petites explosions a la llengua i paladar. La marea és cosa de la llengua. Hom pot naufragar per les seves pròpies papil·les gustatives. El deliri rau en l’huracà que és la boca. Boca feta per deglutir, per besar, per mossegar i per deixar ballar els sabors a la seva lloma. El gust sempre és d’anada i de tornada.

MMXI
Terra Alta. Desvelem el secret. Marco, Ruth i Gino despleguen els seus sentits per les terres del seu celler. Bernaví. Poesia feta de la sang del raïm. Artesania amatent. Experiència amb els cinc sentits. Com diria Casasses, l’amor és Déu en barca. Però a aquesta visió de l’amor se li podria afegir “l’amor és Déu en barca navegant en un petit oceà de vi cultivat a la Terra Alta”.Celler Bernaví Terra Alta

Vilalba i els arcs vi Terra Alta

Vilalba dels Arcs Celler Bernaví
Vins Terra Alta Celler Bernaví


Vilalba i els arcs vi Terra AltaVilalba dels Arcs Celler BernavíMés routecru


Verema a la Terra Alta

Llàgrimes de Tardor. El vi que has de tastar a... Bot

TRAVEL CULTURE