Restaurant Les Moles

Trompe-l’oeil a l'Ebre

Per Roman Aixendri
Foto: Andrei Moldovan
Vídeo i Muntatge: Priscila AlegreL’any 1874, Pere Borrell de Castro crea un trompe-l’oeil anomenat “Fugint de la crítica”. En ell es veu a un noi fugint d’un quadre. Una il·lusió òptica, una trampa. També un joc, com el que emprengueren els germans Castell el mateix any que tenien lloc els Jocs Olímpics de Barcelona.

Perquè el joc fos un èxit s’havia de picar pedra. Divertir-se sí, però amb preparació, esforç i enginy. Així és com nasqué el Restaurant Les Moles, erigit sobre una antiga pedrera del municipi d’Ulldecona. Jugar per divertir-se però també per innovar.

Jeroni Castell, fou dels tres germans, l’únic que seguí amb el joc, tot passant de responsable de sala a xef degut a una malaltia del cuiner en temporada alta del restaurant. Al destí també li agrada jugar, sobretot amb aquella gent a qui li agrada el joc.

Tècnica, diversió i proximitat. Aquesta tríada és el trompe-l’oeil del xef d’Ulldecona. Diversió sí, però amb molta feina. Tècnica també, però com a eina i no com a destí. Tècnica per buscar la senzillesa i per oferir


diversió al mateix temps. I proximitat, aquí no hi ha enganys, només la voluntat d’oferir als clients la possibilitat de gaudir dels millors productes de les Terres de l’Ebre. Proximitat i trompe-l’oeil a la vegada. Perquè a Les Moles ens podem trobar garrofes de la muntanya que no són garrofes sinó que són una altra cosa. Una delícia de plàtan que hom asseguraria que són baines de garrofer. Trompe-l’oeil perquè qui visiti el Restaurant tindrà la sensació d’estar en l’antiga casa i magatzem del picapedrers on la pedra hi tindrà una gran presència. Però una vegada a dintre les textures escumoses, les olors subtils i els sabors juganers convertiran la pedra en ales i la lleugeresa farà acte de presència.

Joc rigorós, això sí. Vins i caves també al Restaurant amb un celler que ja compta amb més de 50 Denominacions d’Origen i també amb una carta de més de 500 referències escollides per Carmen Sauch. I tot, amb l’únic objectiu de què els comensals que visitin Les Moles gaudeixin com a criatures d’aquest joc gastronòmic. Facin joc.
Estrella Michelin Ulldecona

les

Ulldecona cuina catalana

Estrella Michelin Ulldecona
les

Ulldecona restauracio

Gastronimia Trompe-l’oeill

Estrella Michelin Ulldecona
alta cuina catalunya ulldecona

Més routecru


La Passió d'Ulldecona

Ulldecona

TRAVEL CULTURE

         Equip
Contacte
Contractació
Treballa amb nosaltres
Condicions d'us
Política de privacitat
©rreset 2016