Negreblanc

Roberto Escoda. El present del pintor

Per Jaume MArtínez
Edició i vídeo: Priscila AlegreFondre's a la natura, com les abelles obreres quan construeixen les bresques de cera, com el fort vent de dalt quan ensordeix la remor o les gotes de la pluja vaporitzen l'essència de la terra.

La ploma es recolza sobre el paper, rellisca una gota de tinta i un imperceptible desplaçament de la mà, dibuixa una petita ratlla negre. El gest repeteix l'acció una vegada rere un altre, recorrent la superfície amb la cadència d'un temps dilatat.

Negre i blanc, negre i blanc van traçant les formes de la memòria, nusos, bucs, plecs i sinuoses protuberàncies conformen l'olivera que durant anys ha anat desdibuixant, perquè amb cada obra Roberto Escoda va desfullant el paisatge per aïllar les soques i va decolorant les escorces per reduir-les a un sol to.

Com les abelles modelen la cera per formar les cel·les de la bresca, la tinta xinesa s'estén pel paper modelant les arrugues de cada dibuix, ensordint la remor i vaporitzant l'essència, fonent-se amb la natura en negre i blanc.


Roberto Escoda. El present del pintor


Exposició
Roberto Escoda. El present del pintor
Museu d'Art Modern de Tarragona
De l'11 de maig al 2 de juliol de 2017
Més routecru


Siurana,
pedra sobre pedra sobre aire

Restaurant Els Tallers, sorpresa a Siurana

TRAVEL CULTURE

         Equip
Contacte
Contractació
Treballa amb nosaltres
Condicions d'us
Política de privacitat
©rreset 2016