MAS SINEN

El vi que ho va començar tot

Per Roman Aixendri
Fotografia i vídeo: Andrei Moldovan
Edició: Priscila AlegreEs tracta de seguir la brúixola interna. Hi haurà moments difícils i de soledat. No es tracta d'anar a contracorrent. Es tracta de seguir el propi corrent. Potser quan tothom marxi, tu t'aturaràs i decidiràs quedar-te. Si ho fas serà perquè ho sents. Una crida, una dolça i persistent crida.
A Poboleda, població banyada pel riu Siurana, hi trobem aquesta crida. Aquesta població del Priorat, envoltada de carenes i barrancs, ha vist com la seva població anava disminuint a la recerca d'una vida millor a les grans ciutats. Grans ciutats que imiten ruscs d'abelles, però de formigó.

Per sort, no tothom hi va marxar. Va haver-hi gent que sentí la crida de quedar-se, la crida de la terra. D'estimar-la, entendre-la i seguir aprenent d'ella per poder viure un ritme descongestionat.

La mateixa vocació fou la que porta als propietaris del Mas Sinén, del Celler Burgos - Porta, a treballar la vinya de manera ecològica quan encara ningú ho feia. Salvador Burgos llegí les necessitats dels seus ceps i de la terra que els nodria.


Llegí el ritme marcat pel compàs de la mirada atenta i el tracte respectuós. De la seva vocació en surten cada any vins de criança ecològics.Es tracta de seguir, no només la vocació, sinó de fer-ho amb energia i fascinació. Sense resignació. Amb un crit de “sí al camí que vull seguir”. La mateixa força i vitalitat impregna les hectàrees del Mas, les seves vinyes i la seva climatologia. Ceps que ronden els cinquanta anys i que semblen ballar amb l'horitzó. Desprenen ganes de vi.

Intensitat, ideals i també mètode. Al Celler Burgos – Porta del Mas Sinén es treballa de manera artesanal sense deixar de banda aquelles tecnologies punteres que faciliten la feina tot mantenint un altíssim nivell de qualitat del producte.

Els glops de vi de les anyades Mas Sinén i de l'anyada Petit Mas Sinén ens faran sentir la vocació, la determinació i la intensitat d'aquells qui es deixen emportar pel seu instint i naturalitat. Cal anar amb precaució, però. Es corre el perill de quedar-ne perdudament captivat.


Celler Burgos, Mas Sinen Vins Priorat


Mas Sinen Vins Priorat Celler


Celler Burgos, Mas Sinen Vins Priorat


Celler Burgos, Mas Sinen Vins Priorat

Celler Burgos, Mas Sinen Vins Priorat


Més routecru


Siurana,
pedra sobre pedra sobre aire

Restaurant Els Tallers, sorpresa a Siurana

TRAVEL CULTURE

         Equip
Contacte
Contractació
Treballa amb nosaltres
Condicions d'us
Política de privacitat
©rreset 2016