RESTAURANT DOS PALILLOS

Un haiku per degustar

Per Roman Aixendri
Vídeo: Andrei Moldovan
Muntatge: Priscila AlegreCalma, lentitud i un haiku sobrevolant el fred d'aquest mes dedicat al déu Janus.


Vent sense tristor,
dolça remor de vaixells;
tu portant sushi.


L'hivern té l'habilitat d'educar en serenor. Res ni ningú es prou ràpid i fugaç com perquè aquesta estació no el doblegui i el convidi a reposar. L'hivern és educatiu i nostàlgic. La mirada recollida que revisa els temps pretèrits, la memòria, el recompte de la vida passada. És el temps que desaccelera. Un temps més que necessari en una època com la nostra, desenfrenada.

Blancor, textures cristal·lines i una rima assonant sense esma. Aquell que fa camí per deixar de ser, per convertir-se en algú altre. Fred que esborra les petjades i que anima a llops i a óssos a sortir a jugar, a l'escriptor a escriure i al xef a repensar-se. D'un brogit com aquest m'imagino que en sortí el nou camí que Ferran Adrià li tenia preparat al Restaurant El Bulli en el seu moment. Esferificacions i deconstruccions; jugar a ser infant per descobrir noves vies que recórrer i que degustar...


Hi ha fades, Mares Noëls,
sàtirs i prínceps republicans.
La criatura somriu
i el món ja pot girar.

Temps i distància. Albert Raurich, deixeble del mestre Adrià. Però a ell, com al seu iniciador, també li arribà l'hivern i ambdós decidiren que era el moment adequat per començar a escalar nous horitzons, a dansar noves melodies gastronòmiques. El seu hivern el portà a caminar al seu costat, en el tram final d'El Bulli per després emprendre un salt cap a Dos Palillos, un Restaurant situat a Barcelona que olora a haiku, a sake, a flor de loto explotant de primavera exhuberant.

La gastronomia revoloteja. Se sap transcendent com el cor d'una ametlla. Albert Raurich desaccelera i navega per mars i oceans a la recerca d'estils de cuina aliens al Mediterrani. Ulisses, l'hauria envejat. La seva idea consisteix a recollir coneixements per després adaptar-los. La seva base, ara mateix, és oriental. El seu mestratge agafa la base i la marida amb l'estil ibèric. El bon poema evita els clixés i la bona gastronomia els abomina. Aquesta és la naturalitat, la sensibilitat i l'esperit dels pioners, d'aquells que van per lliure. La repetició ensinistra a la gent i afarta els estomacs. Benvinguda voluntat d'experimentar.

L'acompanya en aquest trajecte, hivernal, vital i gastronòmic la seva parella i sommelier, Tamae Imachi, qui en el seu moment fou també formà part del projecte El Bulli. Enamorada de l'esperit del vi que habita en el ventre de les vinyes espanyoles decidí acompanyar en el seu navegar, al seu Ulisses particular. La seva cadència busca maridatges tot buscant fer que Orient i Occident esdevinguin parella de ball. La Lluna s'extasia desencadenant rotacions i translacions al voltant de La Terra que juga amb ella.

He vist el seu mirar,
la seva ànima,
les seves cadències.
Ho he vist allí al plat.
L'arròs, el salmó,
el pa...
Tot bategava
com només el xef sap bategar.
Després he sofert el Síndrome d'Stendhal
i no ha estat cap quadre.
La culpable
ha estat una ostra amb sake...
i aquest hivern hivernal.

I quan tot vagi vent en popa de ben segur que l’Albert Raurich, capità del vaixell Dos Palillos, preguntarà, tot hivernal, a la seva tripulació: ara que sabem que aquesta ruta és segura, per què no provem de canviar de camí? I nosaltres somriurem, contents de la proposta.


Restaurant Dos Palillos Barcelona dos estrellas michelin


Albert Raurich Restaurant Dos Palillos Barcelona


Restaurant Dos Palillos

Restaurante Dos Palillos en Barcelona


Restaurante Dos Palillos en Barcelona de Albert Raurich
Més routecru


El vi que has de tastar a Gandesa. Edetaria

Ruta Ilercavònia. 3 Territoris

TRAVEL CULTURE

         Equip
Contacte
Contractació
Treballa amb nosaltres
Condicions d'us
Política de privacitat
©rreset 2016