Restaurant Can Bosch Cambrils una estrella Michelin


RESTAURANT CAN BOSCH
La cuina de pescadors que continua fent camí

Per Roman Aixendri
Foto i vídeo: Andrei Moldovan
Muntatge: Mireia AndreuLes mans cansades i gelades, la pell endurida i un somriure a la cara. El pescador somriu, torna a casa després d'un dia dur de feina amb una fina pluja caient sobre les seves espatlles. La costa, el vaixell, les onades i la fauna marina són l'altra família d'aquest mariner que ha aprés a entendre a la perfecció com moure's en aquest terreny blavós. Amb tendresa li ensenya al seu fill allò que a ell algun dia li va ensenyar el seu pare, l'amor per la mar.

Així és com deuria néixer Can Bosch. El llegat d'una família de mariners de Cambrils culminat en un Restaurant que manté el vincle amb la costa marítima i amb la frescor i força que aquesta comporta. Així que tenim una família de xefs que són més que xefs. Els Bosch saben que cal entendre l'entorn i que cal ser sensibles a les seves possibilitat i necessitats. Són curosos i busquen en els productes aquella harmonia que avui dia anomenaríem sostenibilitat. No és que la busquin, és que per la seva manera de treballar l'han trobat de manera natural.

Escolten als seus productors, que amb una poètica ancestral, els hi expliquen els tempos de la fauna i de la flora. A Joan i Arnau, abanderats de la cuina de Can Bosch, els fascina veure fruites, verdures i hortalisses en el seu hàbitat natural, al camp, a terra, florint... Saben que hom treballa bé quan es coneix al detall les


seves eines i els seus recursos i per això respecten tant la feina dels pagesos i dels pescadors. Per això els tenen tant en compte.

Parlem de cuina i de la gran família de cuiners que conformen aquest Restaurant guardonat amb una Estrella Michelin. Parlem d'innovació, de tradició i d'elaboració cuidada. Joan Bosch, és conscient de què la nova generació encapçalada pel seu fill Arnau Bosch i Eva Perelló els fa allunyar poc a poc d'aquella cuina tradicional de pescadors que era Can Bosch en els seus inicis.

Però sap també que el seu llegat perdurarà, perquè es manté la sensibilitat del primer dia pel producte i pel territori. Cal mirar cap al futur i buscar innovar però no oblidant mai quins són els propis orígens, quin és el context i quins els referents.

Els elements es combinen, el pare orgullós veu com el seu fill elabora un plat, l'essència es manté. Hi ha creativitat i innovació i sobretot queda en el record l'esperit aventurer d'una família que prové del mar, de l'afany de viatge, ingredients que són presents en les seves propostes gastronòmiques. Ara sí, Arnau i Can Bosch ens han portat la mar i els mariners a la nostra taula. Les onades que desprenen els caragols de mar ens transporten a la proa del vaixell que un dia va inaugurar sense saber-ho aquesta nissaga.

Restaurant Can Bosch Cambrils una estrella Michelin

Restaurant Can Bosch Cambrils una estrella Michelin


Restaurant Can Bosch Cambrils una estrella Michelin


Restaurant Can Bosch Cambrils una estrella Michelin

Restaurant Can Bosch Cambrils una estrella Michelin


Restaurant Can Bosch Cambrils una estrella MichelinMore routecru


Mas del Joncar, giving time to time

El racó d’en Miquel Sunyer. Cala Estreta

TRAVEL CULTURE

         Team
Contact
Recruiting
Jobs
Terms of Use
Privacy Policy
©rreset 2016