La llum de la tarda convida a descobrir els secrets de la Catedral del Vi del Pinell de Brai.


L’Hotel i el Restaurant Villa Retiro
Seguint el camí de l’Ebre cap al sud, a Xerta, hi ha la tercera parada de la ruta d’experiències que proposen els germans López. És l’hotel Villa Retiro, un petit oasi delicat i màgic, ocult en un mar de tarongers. El ficus centenari, amb les seves arrels gruixudes i imponents, crida de sobte l’atenció.

Joaquim López recorda la primera impressió en visitar l’espai, ara fa 10 anys: “la màgia i la història que impregnaven l’espai donaven sentit al que visualitzàvem”.

Joaquim López assegura que la casa de l’indiano, com es va conéixer durant dècades la construcció que ara alberga l’hotel, no tenia res a veure amb el que hi ha actualment. “Ni els camins, ni els jardins, ni les basses ni les coves es podien diferenciar; només existia un monocolor d’espai selvàtic”.

Ara l’espai llueix, i tots els racons del complex estan perfectament integrats en una oferta que fou la primera aposta pel turisme de luxe a les Terres de l’Ebre (2006). L’escenari idíl·lic i els serveis impecables són complements del principal valor de l’indret: la seva cuina. No en va, el restaurant de l’hotel Villa Retiro -conegut també com El Torreó de l’Indià- fou el primer restaurant de les Terres de l’Ebre en obtenir una prestigiosa Estrella Michelin (2009).

De fet, Fran López fou el cuiner més jove d’Espanya i el quart més jove del món en obtenir aquest guardó amb només 25 anys. Els fogons de l’hotel Villa Retiro generen
delícies pròpies d’una cuina creativa i d’autor que, amb tot, no perd de vista les arrels del territori ni l’estacionalitat. Així ho valora la premsa especialitzada, que subratlla especialment l’originalitat de plats com la macedònia de tomàquets i moltes de les propostes elaborades sobre les varietats de peix i marisc de la mar de l’Ebre.

Joaquim López recorda especialment el dia que va rebre la notícia de la concessió de l’estrella Michelin: “eren les 8 del matí del dia següent del lliurament. El meu germà i jo anàvem a entrar al recinte de l’hotel quan per telèfon algú ens va felicitar sense que nosaltres sabéssim ben bé per què… Vam anar corrents fins a la recepció per connectar-nos a Internet, i fou així com vam assabentar-nos dels resultats. La primera reacció, a part de satisfacció, va ser d’incredulitat, ja que no esperàvem la notícia.”

Joaquim López no s’ho pensa gaire a l’hora de respondre què creu que valoren més les persones que visiten l’hotel Villa Retiro: “L’element gastronòmic és importantíssim, sens dubte, però al mateix nivell diria hi ha l’element humà del nostre equip”.

Amb rigor, professionalitat i humilitat els germans López han contribuït a fer més sòlida l’oferta turística de les Terres de l’Ebre. Vi, patrimoni, paisatge i un oasi de tarongers i vinyes, una bonica síntesi de les Terres de l’Ebre per als viatgers que busquen benestar, enriquiment cultural i una experiència gastronòmica de primeríssim nivell.

Pinell de Brai Wine Cathedral

Catedral del Vino de Pinell de Brai

Interior Catedral del vi de Pinell de Brai

Una completa agrobotiga i un interessantíssim restaurant, dirigit pel xef Fran López, complementen la visita a la Catedral del Vi del Pinell de Brai.

Una completa agrobotiga i un interessantíssim restaurant, dirigit pel xef Fran López, complementen la visita a la Catedral del Vi del Pinell de Brai.

Hotel Restaurant Torreó de l'indiàMés routecru


Oliveres Mil·lenaries

Baladre de Balada

TRAVEL CULTURE

         Equip
Contacte
Contractació
Treballa amb nosaltres
Condicions d'us
Política de privacitat
©rreset 2016