LLÀGRIMES DE TARDOR

El vi que has de tastar a... BotL’Agrícola Sant Josep va ser fundada l’any 1962 i es dedica majoritàriament a la producció i elaboració de vins de primera qualitat a partir de la collita pròpia. La trajectòria d’aquesta cooperativa terraltenca no s’entendria sense el ferm i visionari lideratge d’en Francisco Martí Alcoverro (Bot, 1950) qui, durant una bona part de la dècada dels 90 i els primers anys del nou mil·lenni, va ser-ne el seu president. Martí, que actualment encara és viticultor professional, va establir les bases per orientar la producció cap al mercat dels vins fins, proposant marques comercials atractives i professionalitzant la direcció del celler.
Les vinyes de l’Agrícola Sant Josep estan conreades per més d’un centenar de socis productors i ocupen unes 500 hectàrees al voltant del poble de Bot. No hi ha cap

altra extensió de vinya tant gran i propera al massís calcari del Port com aquesta. A partir d’aquest enclavament tant privilegiat, amb un clima local més fresc i humit que moltes zones de la Terra Alta i del sud vinícola català, es poden explicar les virtuts del celler i, de manera molt particular, les del seu Llàgrimes de Tardor blanc.
Aquest és un vi important. I és blanc! Ens mostra els característics tons daurats dels “Terra Alta” d’abans i la complexitat, la salinitat, la frescor i la persistència dels grans blancs del món. És tracta d’un vi molt afinat que difícilment es comercialitza sense un mínim de dos anys de criança tradicional. En general, assoleix tot el seu potencial aromàtic i gustatiu entre el tercer i el cinquè any. Pot degustar-se en un ampli ventall de temperatures, entre 8 i 14º C.

Per emparellar-lo amb la teca cal apostar per plats de sabors intensos, generalment de cullera, però també resultarà excels com a aperitiu, acompanyant, per exemple una taula de bon pernil o embotits selectes. La primera collita del Llàgrimes de Tardor blanc va ser al 1997, quan fer un vi blanc en un entorn de clima mediterrani, a la Terra Alta, fer-lo amb Garnatxa blanca i elaborar-lo mitjançant una llarga criança estava tant ple d’incerteses com d’il·lusions. Avui se segueixen veremant molts dels ceps que donaren aquella primera verema, però alguns elaboradors de la Terra Alta ja han aconseguit que la qualitat i la singularitat dels seus vins sigui tant dependent d’una idea, d’un concepte, com dels ceps i la terra que els veu néixer. Equilibri entre natura i cultura. Per fi, territori de grans vins.

Llàgrimes de tardor blanc 2010

Tipus: blanc sec de criança, de mig cos i complex.
Indicació geogràfica: DOP “Terra Alta”
Varietats de raïm: 100 % Garnatxa blanca
Contingut d’alcohol: 12,8 % vol.
Elaboració: tradicional amb fermentació en bótes noves de roure francès
Criança: 8 mesos en les mateixes botes on fermenta
Embotellat: juny 2011, un lot únic de 31.822 ampollesAgrícola Sant Josep
www.santjosepwines.com
C/ Estació, 2 Bot
Horaris: Dilluns a dissabte de:
9 a 13 i de 15 a 19 h.
Diumenges i festius:
de 9 a 13:00 h.
Imprescindible reserva
T. 977 428 043Més routecru


Sang de Corb. El vi que has de tastar a...Corbera d'Ebre

Cuines i vins. Cal Faiges

TRAVEL CULTURE

         Equip
Contacte
Contractació
Treballa amb nosaltres
Condicions d'us
Política de privacitat
©rreset 2016