routecru#11

Phoenicopterus roseus


Quan arriba el fred, la varietat de paisatges que ofereixen les Terres de l’Ebre es manifesta amb especial esplendor.
Els pescadors s’atansen devotament a les platges del Delta, que, colonitzades per gavines i xatracs, esdevenen respectables santuaris d’introspecció. Terra endins, les oliveres i les casetes de camp esdevenen laboratoris on famílies i colles d’amics assagen les propostes que han de salvar el món, mentre l’arròs fa xup-xup, el pa es torra a les brases, i l’oli de les olives recent collides espera altiu al setrill.
És quan fa fresca que les muntanyes es revel·len com l’escenari ideal per exercir la desconnexió del tràfec diari i prendre consciència dels autèntics atributs de les Terres de l’Ebre. Dels Ports a Cardó, del Montsià a Cavalls i Pàndols, les pistes forestals i les senderes s’emplenen d’esportistes i passejants que no dubten a compartir les seves petites troballes o els seus moments d’expansió a les xarxes socials.
És l’època per paladejar els petits plaers, especialment els gastronòmics. Els restaurants proposen delícies amb els productes de temporada. S’atansa l’època dels cítrics, les carxofes i la carn de caça.
I és que el fred convida a la introspecció i a la planificació estratègica. En aquest sentit, és de celebrar que el festival Eufònic, plataforma cultural sòlida i visionària, s’exhibeixi aquests dies a l’Arts Santa Mònica, en ple centre de Barcelona, mostrant desacomplexadament el múscul del sud més creatiu, enèrgic, mestís i curiós.


Més routecru


Els custodis del tresor. Delta de l'Ebre

La Flor del Delta

TRAVEL CULTURE

         Equip
Contacte
Contractació
Treballa amb nosaltres
Condicions d'us
Política de privacitat
©rreset 2016