routecru#11

Phoenicopterus roseus


Quan arriba el fred, la varietat de paisatges que ofereixen les Terres de l’Ebre es manifesta amb especial esplendor.
Els pescadors s’atansen devotament a les platges del Delta, que, colonitzades per gavines i xatracs, esdevenen respectables santuaris d’introspecció. Terra endins, les oliveres i les casetes de camp esdevenen laboratoris on famílies i colles d’amics assagen les propostes que han de salvar el món, mentre l’arròs fa xup-xup, el pa es torra a les brases, i l’oli de les olives recent collides espera altiu al setrill.
És quan fa fresca que les muntanyes es revel·len com l’escenari ideal per exercir la desconnexió del tràfec diari i prendre consciència dels autèntics atributs de les Terres de l’Ebre. Dels Ports a Cardó, del Montsià a Cavalls i Pàndols, les pistes forestals i les senderes s’emplenen d’esportistes i passejants que no dubten a compartir les seves petites troballes o els seus moments d’expansió a les xarxes socials.
És l’època per paladejar els petits plaers, especialment els gastronòmics. Els restaurants proposen delícies amb els productes de temporada. S’atansa l’època dels cítrics, les carxofes i la carn de caça.
I és que el fred convida a la introspecció i a la planificació estratègica. En aquest sentit, és de celebrar que el festival Eufònic, plataforma cultural sòlida i visionària, s’exhibeixi aquests dies a l’Arts Santa Mònica, en ple centre de Barcelona, mostrant desacomplexadament el múscul del sud més creatiu, enèrgic, mestís i curiós.


Més routecru


Els custodis del tresor. Delta de l'Ebre

La Flor del Delta


Guia


Museu de les Terres de l'Ebre

Tuna Tour

TRAVEL CULTURE

         Equip
Contacte
Contractació
Treballa amb nosaltres
Condicions d'us
Política de privacitat
©rreset 2016