SOL I SERENA

EL VI QUE HAS DE TASTAR A...VINEBREEl Sol i Serena neix al poble de Vinebre on Noemí Poquet (1979) s’ha encarregat de liderar el rescat d’una elaboració molt laboriosa que havia desaparegut dels cellers del sud de Catalunya: el vimblanc. La culminació d’aquest projecte a l’any 2012 és la targeta de presentació d’una nova etapa per al Molí de Rué, empresa familiar dedicada a l’elaboració de vins i olis d’oliva des de 1920. Aquesta joia de color àmbar és deliciosa en el seu conjunt.


Aspecte i tacte evidencien la dificultat enològica de treballar un vi que, en relació al seu contingut en sucres, es podria considerar un xarop natural de raïm. Ràpidament hi identificarem les seves aromes i una acidesa concentrada i excelsa. No és necessari servir-lo fred, però refrescant-lo una mica resultarà més equilibrat en sensacions. Encaixa molt bé amb postres de fruita seca, xocolata o fruites exòtiques; i també a la sobretaula. Però no cal complicar- se la vida amb el maridatge doncs,


de ben segur, el vi acapararà tota la nostra atenció. Malauradament, ni rancis, ni misteles, ni vins dolços naturals, ni vermuts, ni vimblancs, van ser protagonistes de la revolució que des del començament dels 90 va situar el sud de Catalunya entre les regions vinícoles de prestigi mundial. Però avui, elaboracions com el Sol i Serena confirmen aquestes routecru com a font inesgotable de riquesa enològica, històries autèntiques i plaer per als sentits.

Sol i Serena

Tipus: el “vimblanc” és un vi blanc dolç de panses
Indicació geogràfica: sense
Varietats de raïm: 100% Macabeu
Contingut d’alcohol: 9,3 % vol.
Elaboració: a partir de la fermentació del most obtingut de raïms dessecats a la intempèrie, a sol i serena, i sense addició d’alcohol.
Criança: solera iniciada la collita 2008 en bótes de roure francès
Embotellat: un únic lot per any, en ampolles de 500 ml.

Molí de Rué
Carrer dels Potellets s/n
43792 Vinebre (Terres de l’Ebre)
Obert de dimarts a dissabte,
11-13 i 17-20 h (Estiu: 18-21 h)
T. 977 405 782 / M. 646 320 946
npoquet@moliderue.com


Més routecru


Sang de Corb. El vi que has de tastar a...Corbera d'Ebre

Hotelets rurals. Mas Taniet

TRAVEL CULTURE

         Equip
Contacte
Contractació
Treballa amb nosaltres
Condicions d'us
Política de privacitat
©rreset 2016