La flor del Delta

LA FLOR
DEL DELTA

Text: Santi Valldepérez
Foto: Guillermo Barberà

Una via de tren penetrant cap a l’horitzó, fermament assentada, sobre les aigües de la badia dels Alfacs. El “trompe l’oeil” l’accentuen quatre homes, perfectament disposats al llarg de l’enquadrament, sobre un seguit de fustons que separen la mar de la via del tren. El fotògraf, intel·ligent, perfectament conscient que estava construint una imatge que condensaria tota una època, va parar especialment atenció en col·locar-se de l’única manera que permetria “amagar” l’estructura de fusta que, en realitat, sostenia la via de tren, i feia possible el miracle. La imatge en qüestió es va prendre fa quasi 100 anys, a principis de la dècada de 1920, i fou presa per Ramon Borrell, autor d’un dels tresors icònics més importants de la fotografia catalana.

Una via de tren solcant la badia dels Alfacs. L’estructura de fusta que amb murrieria el fotògraf va elidir, acabava al moll des del qual un dels productes més preuats del Delta, la sal, s’embarcava en vaixells.
Quasi cent anys després, les Salines de la Trinitat no han perdut ni un gram de la màgia que regala la imatge en qüestió. La via de tren ha desaparegut. Ara la protagonista de l’espai és una gavina que escruta fredament l'arribada d'un nou camió. La gavina senyoreja despreocupadament un dels pals que subjecten la porta automàtica que permet l’entrada a les instal·lacions. Segons després s’envola, i la porta automàtica de fusta que dóna l'entrada a les instal.lacions d'INFOSA s'obre de bat a bat.
Més routecru


Nudibranquis. L'Ametlla de Mar

TRAVEL CULTURE

         Equip
Contacte
Contractació
Treballa amb nosaltres
Condicions d'us
Política de privacitat
©rreset 2016